Reklame |

 

FOTO: Ingleson

 

Det er ingen hemmelighet at jeg de siste 7-8 årene har viet mye av min tid til strikking. Det er virkelig noe jeg koser meg med på tross av et lengre opphold det siste året. Allergi for ullgarn har lagt en stor demper på dette, men jeg begynner nå så smått å strikke med annet garn. Det ser ut til å fungere nå etter jeg har hatt en lengre pause. Det gjør meg glad!

FOTO: Ingleson

 

Det ligger imidlertid MYE flott ullgarn på lager som jeg nå må ta stilling til hva jeg skal gjøre med nå når jeg flytter. Jeg håper jo, optimist som jeg er, at jeg på sikt kan strikke med noe ull. Mye av det som er kjøpt inn er nemlig håndfarvet kvalitetsgarn som jeg ikke klarer å gi fra meg. Jeg har derfor bestemt meg for å langtidslagre dette! For å ta godt vare på det har jeg valgt å vakumpakke det. Tre store pakker med garn er det blitt!

FOTO: Ingleson

 

Så er det alt det garnet jeg faktisk kan strikke med og som jeg kan kose meg med fremover! Disse skattene er pakket ned i to store oppbevaringsposer! Garn er ofte kalt “Livets topping”  med rette. Det er lite som gjør meg så lykkelig som nydelig håndfarvet garn. Som jeg har bemerket før gir det faktisk genuin glede tre ganger.

  1. Det er en lykke å kjøpe.
  2. Det er fantastisk å ha liggende å se på.
  3. Det gir glede og tilfredstillelse å strikke med.

Rett å slett et Kinderegg for voksne! Derfor behandles det og taes vare på like nennsomt som bunadene våre!

FOTO: Ingleson

 

Jeg forsøker å strikke i naturfibre, selvfølgelig med noen unntak, men det er en god verdi. Det finnes et mangfold av produsenter og forhandlere av garn. Alt fra store kommersielle selskaper til enkeltstående småskalaprodusenter. Opptatt av dette ser vi begge frem til å utforske det mangfoldet av garn som produseres og selges her i Norge. Jeg bruker i hovedsak garn fra norske produsenter og håndfarvere. Her er et lite utvalg!

  1. Værbitt
  2. Garnbutikken Fortuna
  3. Telespinn
  4. Lille Rille
  5. Garnsurr (nedlagt)

 

Noe garn har jeg imidlertid tatt avskjed med. Det finnes nemlig en begrensning på hvor mye garn en kan lagre. Tro det eller ei. Resten er lagt ut for salg til glade strikkere som får flott garn til en billig penge! Her blir det nå en pause i pakkingen og siste strikketøy skrider fremover. Det er “Magnolia av Camilla Vad” strikket i Manos del Uruguay Marina N8891 Nostalgia.

FOTO: Skjermbilde nettbutikk

 

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

FOTO: Ingleson
FOTO: M. Bogetveit

 

En lang prosess nærmer seg slutten og vi er begge klare for å ta fatt på et nytt kapittel.  Det er ikke alltid livet blir som en har planlagt, så nå sier vi farvel til Larkollen etter 10 år. Da er det godt at en har både evne og mulighet til å reorganisere seg og skape nye muligheter for seg selv og de en er glad i.

Huset er solgt og et nytt hjem er klart til innflytting i april! Det er tid for å glede seg og la våren bringe håp om vekst og nye muligheter. Vi vender nesen vestover og slår oss ned på et vakkert lite sted med sjøen rett utenfor vinduene! Her venter oss frisk sjøluft, tilgang på fersk fisk og et deilig hjemmebakeri!

FOTO: M. Bogetveit

 

Nå ryddes, kastes, doneres og pakkes det! Flytting gir nemlig en fin anledning til å se hva en virkelig trenger og hva andre kan ha vel så mye bruk for. Det skal skapes et nytt hjem med noe av det vi har og vil ta med videre, men også bane vei for nye ting. Nå gleder vi oss begge to og vet vi blir tatt vel imot der vi kommer.

Så blir vi fortsatt «farende fant» over fjellet for å besøke familie og venner men heretter går turene fra vest til øst og vi skal reise sammen. Det viktigste er nemlig at vi har hverandre, og vi har stått han av i 19 år!

FOTO: M. Bogetveit

 

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

FOTO: Ingleson

 

FOTO: Canva

 

Endelig fredagskveld og tid for å ta en pause fra nedpakkingen av heimen. Det er definitivt ikke “gourmet mat” som prioriteres i disse dager, men i dag ble “kjøtthungeren” så stor at jeg dro innom Meny og kjøpte med entercòte til gubben og meg!

I begynnelsen av forholdet hadde vi alltid litt god mat på fredager. Etterhvert så har nok det glidd litt ut samtidig som det å kose seg ute når en er i Spania har tatt over for “fredagskosen”. Det var derfor veldig koselig pusle på kjøkkenet og stelle istand et deilig måltid.

FOTO: Canva

 

Tilbehør er selvfølgelig viktig og valget falt i dag på Rosenkål med valnøtter og honning. Tidligere var det helst broccoli, men det er jeg faktisk gått litt lei av Dette var en god måte å tilberede rosenkål på synes jeg.

Rosenkålen forvelles på forhånd, slik at den skal bare varmes og smakes til før servering. Honningen søter rosenkålen slik at bitterheten blir mindre gjennomtrengende og nøttene tilfører en deilig “crunch” til det hele.

Fløtegratinerte poteter fylte den siste delen av tallerken og jeg fant en aldeles deilig oppskrift på nett! Måltidet var både smakfullt og veldig mettende.

FOTO: Canva

 

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

FOTO: Ingleson

 

Saira Khan

 

Jeg heter Saira og dere finner meg bak kontoen @sairaknitdreams på Instagram. Som dere ser av navnet er livets mål å skape drømmene til realitet. Dette er mitt første blogginnlegg i livet, og jeg vil dele hvordan det er å være multikulturell i  norsk samfunn. Jeg har mange hatter som jeg går med og veksler mellom i løpet av dagen. Jeg har fagbrev i kontorfag og er bydelsmor, strikkeinfluenser, og styreleder i borettslaget jeg bor i.

Som mor forsto jeg at det var jeg som måtte stå opp for mine barn, og det var kun jeg som kunne lære barna mine at de må stå opp seg selv. Ingen, absolutt ingen skulle komme i veien for at mine barn i norsk samfunn kom til å ha opplevelser som jeg hadde i oppveksten. Jeg takker mine foreldre for de verdiene jeg har fått som er grunnlaget mitt.

Som barn bodde jeg 3 år i Pakistan og lærte mye som både oppleves godt og vondt. Gikk på skole der. Som 10-åring flyttet vi tilbake til Norge og begynte i mottaksklasse på Bryn skole i Oslo. Der ble jeg møtt med varmt hjerte av to etnisk norske lærere som het Torill og Anne.

Jeg lærte språket fort og ble flyttet til vanlig klasse i løpet av et halvt år. Og trodde faktisk at det var slike mennesker som Torill og Anne er/var i Norge. Men fort forsto jeg at det er ikke alltid er slikt. Vi flyttet fra Helsfyr til Stovner og jeg mistet alle vennene mine som jeg hadde fått i klassen. I den nye klassen var det bare etnisk norske elever og det var en jentegjeng på 5 stk. I parallellklassen gikk det to norskpakistanske jenter som er mine bestevenninner den dag i dag.

Mitt første strikkeprosjekt!

Jeg prøvde å bli venn med jentene i klassen min, men kom aldri gjennom. De var slemme og fæle. Men hver gang jeg hadde noe som interesserte dem kom de bort å ville dele. De jentene fulgte med meg gjennom ungdomsskolen og videregående uten at det ble noe vennskap.

Jeg ga opp etter videregående fordi jeg giftet meg som 19-åring og begynte å jobbe selv om jeg hadde drøm om å studere. I arbeidslivet forsto jeg at det var ikke så langt unna det som var på skolelivet. Det fantes både slemme og snille folk, som er glad i oss med annen hudfarge. Men for at du skal bli sett og likt må en si ifra og stå opp for det man mener.

Å jobbe som selger/kundebehandler ga meg mye selvtillit. Det at jeg var månedens selger og var øverst på resultatlisten flere ganger gjorde at jeg ble trygg på meg selv mer og mer.

I Solvangjakken.

 

Første steget jeg tok var å bli FAU leder på skolen til dattera mi, og ble mer og mer trygg på meg selv. Jeg er en aktiv strikker og har strikket mye siden ungdomstiden. I 2021 begynte jeg å lage egne oppskrifter. Har ikke fått publisert alle. Du finne mine oppskriver på www.Strikkeland.no/butikker/sairaknitdreams  Jeg er fast medlem hos @intrastrikkere og @nordicknitweardesigners. Selv i denne strikkeverden opplever man utestenging og rasisme, som blir definert med at ” Takk for interesse, men dessverre hadde vi mange å velge mellom og det ble ikke deg denne gang. Ta kontakt neste gang” Dette er veldig frustrerende, men her er det å ikke miste motet, men stå på og gå videre. 😉

Brodert i korssting.

 

Jeg har fått mye motivasjon av Karina Mahan som har vært tidligere gjest her. Hun er en fantastisk kvinne som tørr å ta opp de sårbare temaene. Jeg har flere ganger deltatt på konkurranser og vist interesse for å strikke for de store som har ønsket seg nye designere eller nye ansikter uten hell. Når jeg i etterkant har sett resultater så har det vært kun vært mennesker som de tidligere har brukt. En gang i fremtiden ønsker jeg å jobbe kun med håndarbeid.

Utdeling av Benjaminprisen 2021

 

Arbeidsplassen min vant “Benjaminprisen 2021” og dette er jeg kjempestolt av. Her kan jeg være den jeg er og kan si ifra om ting jeg liker / ikke liker.

Jeg takker for at du tok deg tid til å lese innlegget mitt, og blir glad om du vil følge meg videre på instagram @sairaknitdreams. Her kan du følge med på strikkelivet mitt!

FOTO: Pixabay fri bruk

 

Siden 2014 har det vært spenninger mellom Ukraina og Russland. Putin har ikke ønsket at landet skal knytte seg nærmere Vesten, og den store frykten har vært at Ukraina skulle bli Nato-medlem.

I slutten av 2021 melder amerikanske myndigheter om uvanlig styrkeforflytning til Øst-Ukraina. Russiske myndigheter avviser at de planlegger en offensiv, og krever garantier for at Ukraina ikke blir medlem av Nato.

I januar varsler begge sider militærøvelser. Russiske styrker ankommer Hviterussland 17. januar, mens Nato varsler øvelse i Middelhavet noen dager senere.

Parallelt går det et diplomatisk løp. Statsledere, som Emmanuel Macron fra Frankrike, reiser til Russland for å møte Putin. Kun fire dager før invasjonen ble de enige om å trappe opp forsøkene på en diplomatisk løsning.

Så tar Putin et nytt steg mot krig. Han anerkjenner utbryterregionene Donetsk og Luhansk som selvstendige, og senere beordrer han såkalte «fredsbevarende styrker» til området. Det fører til store utslag i aksjemarkedene, og høyere oljepris.

FOTO: Ministry of Defense of Ukraine, CC BY-SA 2.0

 

Torsdag morgen melder Ukraina om full krig i landet. Det kommer bilder av blodige sivile og lange bilkøer med folk som flykter fra landet. Angrepet fordømmes av flere statsledere.

Invasjonen av Ukraina fortsetter på døgn fire. Natt til søndag angrep russiske styrker et stort oljelager ved en flyplass i Vasylkiv, rundt tre mil utenfor hovedstaden Kyiv.

Søndag morgen sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at lørdag kveld var brutal. Samtidig har russiske styrker inntatt Ukrainas nest største by, Kharkiv. Russiske styrker angrep et stort oljelager ved en flyplass i Vasylkiv, rundt tre mil utenfor hovedstaden, og flammene fra anlegget kunne observeres helt til Kyiv sentrum.

FOTO: Kmu.gov.ua, CC BY 4.0

 

EU, USA, Storbritannia og en rekke andre land har innført sanksjoner med umiddelbar virkning. Det er bekreftet at Norge vil slutte seg til EU-sanksjonene. Sanksjonene knytter seg til virksomheter, herunder banker, enkeltpersoner, regioner og sektorer. Målet med sanksjonene er blant annet å stenge Russland ute fra internasjonale finansmarkeder, samt å ramme landets energiproduksjon og økonomi mer generelt.

Natt til i dag varslet EU en ytterligere og strengere sanksjonspakke. Sanksjonen vil omfatte finanssektoren, energi- og transportsektoren, flerbruksvarer, eksportkontroll og –finansiering, visumpolitikk, ytterligere listeoppføringer og endrede kriterier for listeføring. Det er uttalt at EUs nye sanksjoner mot Russland vil ramme 70 prosent av landets banksektor og flere statlige selskaper, inkludert forsvarssektoren. I ytterste konsekvens går vi mot en handelsembargo der all handel blir forbudt, i alle fall i visse sektorer

FOTO: CC-BY-4.0: © European Union 2021 – Source: Ro.

 

Russlands invasjon har fått tusenvis av sivile ukrainere til å flykte for livet. Allerede har flere tusen ukrainere krysset grensene til Polen, Moldova, Slovakia og også Russland. Ifølge FN har mer enn 50.000 ukrainere flyktet fra landet de siste 48 timene.

Konflikten mellom Russland og Ukraina kan bli den største krigen vi vil oppleve i Europa siden andre verdenskrig. Janne Haaland Matlary peker på at dette har mange historiske paralleller til Hitler-Tyskland på 1930-tallet,

“Putin oppfører seg som en tsar, og bruker retorikk for å rettferdiggjøre at han nå går til en ulovlig krig mot Ukraina, sier UiO-professoren”.

Matlary mener invasjonen av Ukraina minner om angrepet på Ungarn i 1956. “Også da slo russerne ned på den demokratiske friheten folk stod opp for.”

Matlary mener at Vesten nå står i et tragisk paradoks overfor Ukraina fordi vi ønsker å beskytte demokratiet, samtidig som involvering fra vestlig side i Ukraina trues med atomvåpen fra Putins side.

Putin fremstiller på sin side invasjonen som selvforsvar, ikke et angrep på demokratiet. Det begynte med at Russland stilte krav om at Ukraina og Nato-landene skulle love at Ukraina aldri blir medlem av forsvarsalliansen. “Egentlig er Putins livsprosjekt å gjøre Russland stort igjen. Han driver med imperialisme, og legitimerer aggresjonskrigen mot Ukraina med at det opprinnelig var russisk, sier Matlary.” (Kilde: Forskning.no)

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

FOTO: Ingleson

 

Enkelte fredager er jeg så heldig å få “besøk av” gjester på bloggen. Det er et verdifullt tilskudd til bloggen og en fin måte å introdusere ulike mennesker med ulikt fokus for leserne. Morgendagens gjesteblogger er Saira Khan!

“Jeg heter Saira og du finner meg bak kontoen @sairaknitdreams. Jeg er 40+ og er mamma til to ungdommer, en datter og en sønn. Jeg er en Oslo-jente med røtter fra Pakistan. Er en som skal klare alt selv og et ja menneske. Jobber på ungdomsskole I Oslo som vant Benjaminprisen 2021. Jeg er bydelsmor og aktiv på mange arenaer. Jeg elsker å strikke og lese bøker. I tillegg til strikking gjør jeg annet håndarbeid.”

FOTO; Saira Khan

 

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw