Her på dette vidunderlig lille stedet er vi så heldige å ha et fantastisk bakeri der bakevarene lages for hånd av norske råvarer. Dette er ferske råvarer fra lokale leverandører helt uten kjemiske tilsetningsstoffer. Utgangspunktet for alt bakverket er surdeig og lages av en person! Her varierer vareutvalget fra gang til gang og selges kun en gang i uka fra et lite utsalg som lukter himmelsk når en åpner døra!
Stedet åpnet lørdag den 20 november i fjor og drives av Loic Nicolas Arquetout. Han startet som baker i Frankrike da han var 16 år og allerede da han var 20 år var han blitt sjef for eget bakeri.
Før han kom hit har han jobbet som baker i ni ulike land å en kan spørre seg hvordan han havnet her i Salhus, en liten og tilbaketrukket bygd på Vestlandet! Han har bodd flere år i Norge og jobbet ulike steder. Nå forteller han at er han er ferdig med å jobbe for store kjeder, et liv som innebærer lange arbeidsdager og tungt arbeid.
Loic kjenner Salhus og dette har vært drømmen hans lenge! Målet hans er ikke profitt eller å tjene seg søkkrik. Han ønsker å være en selvstendig baker med frihet til å lage det han selv vil ved siden av å dyrke sin interesse for reising og motorsykler. Om sommeren tar han derfor fri for å reise rundt i dette vakre landet han har forelsket seg helt i.
Så langt har han renovert og pusset opp lokalene som ligger i 1. etg i Salhusvegen 175. Det har kostet mer enn han regnet med, men så har suksessen også vært enorm! Interessen har vært stor og tidvis har over 120 kunder vært innom i løpet av noen får formiddagstimer lørdag formiddag.
Folk har kommet fra Bergen og nærliggende plasser og stått i kø for å kjøpe bakevarene. Det kan jeg godt skjønne!
Denne lørdagen åpnet Salhus bakeri dørene for et familiearrangement med gratis kaffeservering og flere lokale leverandører. På tross av litt regn var oppmøtet stort. Mange hadde vært der tidlig på dagen. Vi kom litt sent på dagen, men var heldig å få noe av den varme baksten som akkurat var ferdig. Første runde forsvant nemlig før de fleste fikk sukk for seg! Siden dette var en lørdag, kjøpte vi med oss flere godbiter til kveldskosen og jeg tenkte at dette å ha åpent kun på lørdag faktisk er et godt salgskonsept.
Loic sine bakevarer er nemlig helt fantastiske og kommer i en svært begrenset mengde. De selges den dagen i uken de fleste av oss har fri og liker å unne oss «det lille ekstra». Mange liker i å ta en lørdagstur med et mål som lokker utover selve turopplevelsen, så rykende ferske håndlagde bakevarer er definitivt verdt å bruke penger på!
Selv må jeg forsere 42 trappetrinn og noen bakker for å komme frem og tilbake til dette vidunderlige lille stedet, men det er det virkelig verdt. En kan faktisk kjøpe litt ekstra nettopp fordi bakkene er ekstra bratte å komme opp!
DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!
Du er velkommen til å følge min FB gruppe;
https://www.facebook.com/groups/334892231659146
Bloglovin;
https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857
Instagram;
YouTube kanal:
https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw
Komne inn på et bakeri med alt av dufter og godsaker er herlig 😃