FOTO: Ingleson

 

Her på dette vidunderlig lille stedet er vi så heldige å ha et fantastisk bakeri der bakevarene lages for hånd av norske råvarer. Dette er ferske råvarer fra lokale leverandører helt uten kjemiske tilsetningsstoffer. Utgangspunktet for alt bakverket er surdeig og lages av en person! Her varierer vareutvalget fra gang til gang og selges kun en gang i uka fra et lite utsalg som lukter himmelsk når en åpner døra!

 

FOTO: Salhus bakeri

 

Stedet åpnet lørdag den 20 november i fjor og drives av Loic Nicolas Arquetout. Han startet som baker i Frankrike da han var 16 år og allerede da han var 20 år var han blitt sjef for eget bakeri.

Før han kom hit har han jobbet som baker i ni ulike land å en kan spørre seg hvordan han havnet her i Salhus, en liten og tilbaketrukket bygd på Vestlandet! Han har bodd flere år i Norge og jobbet ulike steder. Nå forteller han at er han er ferdig med å jobbe for store kjeder, et liv som innebærer lange arbeidsdager og tungt arbeid.

 

FOTO: Ingleson

 

Loic kjenner Salhus og dette har vært drømmen hans lenge! Målet hans er ikke profitt eller å tjene seg søkkrik. Han ønsker å være en selvstendig baker med frihet til å lage det han selv vil ved siden av å dyrke sin interesse for reising og motorsykler. Om sommeren tar han derfor fri for å reise rundt i dette vakre landet han har forelsket seg helt i.

 

FOTO: Ingleson

 

Så langt har han renovert og pusset opp lokalene som ligger i 1. etg i Salhusvegen 175. Det har kostet mer enn han regnet med, men så har suksessen også vært enorm! Interessen har vært stor og tidvis har over 120 kunder vært innom i løpet av noen får formiddagstimer lørdag formiddag.

Folk har kommet fra Bergen og nærliggende plasser og stått i kø for å kjøpe bakevarene. Det kan jeg godt skjønne!

 

FOTO: Salhus Bakeri

 

Denne lørdagen åpnet Salhus bakeri dørene for et familiearrangement med gratis kaffeservering og flere lokale leverandører.  På tross av litt regn var oppmøtet stort. Mange hadde vært der tidlig på dagen. Vi kom litt sent på dagen, men var heldig å få noe av den varme baksten som akkurat var ferdig. Første runde forsvant nemlig før de fleste fikk sukk for seg! Siden dette var en lørdag, kjøpte vi med oss flere godbiter til kveldskosen og jeg tenkte at dette å ha åpent kun på lørdag faktisk er et godt salgskonsept.

 

FOTO: Salhus bakeri

 

Loic sine bakevarer er nemlig helt fantastiske og kommer i en svært begrenset mengde. De selges den dagen i uken de fleste av oss har fri og liker å unne oss «det lille ekstra». Mange liker i å ta en lørdagstur med et mål som lokker utover selve turopplevelsen, så rykende ferske håndlagde bakevarer er definitivt verdt å bruke penger på!

Selv må jeg forsere 42 trappetrinn og noen bakker for å komme frem og tilbake til dette vidunderlige  lille stedet, men det er det virkelig verdt. En kan faktisk kjøpe litt ekstra nettopp fordi bakkene er ekstra bratte å komme opp!

 

FOTO: Ingleson

 

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe;

https://www.facebook.com/groups/334892231659146

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

 

FOTO: Ingleson
FOTO: Ingleson

 

Vi er nå kommet til 16. juni og har slått oss til ro i vårt nye hjem. Her har vi holdt hus siden midten av april med flytting og diverse turer frem og tilbake fra øst til vest. Livet har blitt mer stabilt når vår «lille kjernefamilie» bor på samme side av Hardangervidda. Det er nå en gang slik at en liker å ha sine nære og kjære nærmest mulig uten at en «tråkker» oppå hverandre.

Ti år med reising har vært krevende på mange måter, men kanskje mest i form av at mitt liv har vært delt i to. En som kone på Østlandet og en som mor på Vestlandet. Det er nemlig slik at man også er mor når barna blir voksne med felles gleder og delte utfordringer. Christoph August Tiedge sitt ordspråk «Delt glede er dobbel glede og delt sorg er halv sorg», peker nettopp på dette, noe jeg mener er kjernen i det å være familie.

 

FOTO: Ingleson

 

 

Tanken på å flytte vestover slo sakte men sikkert rot i fjor høst da den yngre kjøpte seg leilighet for å bosette seg litt mer stabilt. Måneder med oppussing hos henne ga næring til ideen og rett før jul tok vi beslutningen om å bryte opp å flytte. For å gjøre det hele mindre skummelt valgte vi å leie bolig en periode for å se om frøkenen faktisk bosetter seg her vest for godt og om vi trives på nytt sted med helt andre omgivelser enn de vi er vant til.

Det har vært spennende med alt en flytting faktisk medfører, og det har tatt tid. Vi har rett og slett holdt på med oppussing, ned pakking, utpakking og flyttelass i to omganger siden november i fjor. Til tider har det vært slitsomt, men spenningen i det å skape et nytt hjem og en ny tilværelse har vært drivkraften når energinivået har ligget helt i bunn og kroppen har sagt sitt. Det er gøy og uhyre viktig å skape sitt eget lune rede og lett å «overse» tegn på at en kanskje burde bremse og ta det litt med ro.

 

FOTO: Ingleson

 

Når en som oss er uføretrygdet på grunn av sviktende helse er det en daglig utfordring å finne et godt balansepunkt mellom aktivitet og restituering.  Det å «slippe å jobbe» for å mestre hverdagen med en krevende helsesituasjon handler hele tiden om å kjenne etter hvor grensen går. Ofte kjenner en ikke denne grensen før de fysiske konsekvensene relativt kraftfullt minner en på hvorfor en faktisk ikke klarer å delta i arbeidslivet. Hverdagene er ofte en utfordrende balansekunst i det å kombinere kronisk sykdom med et liv som skal leves og fylles med verdifulle opplevelser. Når det gjelder det fysiske er dette langt enklere enn det som gjelder utholdenhet og konsentrasjon.

 

FOTO: Ingleson

 

Resultatet blir ofte total energiløshet, «tåkehode» og manglende konsentrasjon! Litt sånn følelsen av å ha vært «på fylla» i flere dager uten å ha rørt en dråpe alkohol! Det er definitivt ikke noen god følelse, og det tar en evighet å få hverdagen til å funger igjen.

Da er det godt å ha et hjem, en seng og masse tid til å hente seg inn. Det er heller ikke noe minus når en kan ligge i sengen, slappe av og se ut over sjøen. En utsikt som virkelig gir både sjelefred og hvile!

 

FOTO: Ingleson

 

 

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

 

FOTO: Ingleson
FOTO: Ingleson

 

På dagens tur til Kristiansand passert vi det vakre landskapet ved Boknafjorden. Boknafjorden ligger i Rogaland som trenger seg inn mot nordøst mellom Jæren og Karmøy.

 

FOTO: Efarestv, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

 

Selve fjorden er dannet i et innsynkningsområde i berggrunnen, og er ikke som de typiske vestlandsfjordene som er gravd ut av isbreer i opprinnelige sprekker i berget. Fjorden er derfor vid og åpen i sitt ytre og midtre parti og har en rekke større og mindre øyer. De største øyene, utenom Karmøy er Ombo, Rennesøy Vestre Bokn og Finnøy.

 

FOTO: Ingleson

 

Boknafjorden har mellom Kvitsøy fyr og Hylen innerst i Hylsfjorden, en lengde på hele 96 m. Etter arealet er Boknafjorden faktisk  nummer fire av Norges fjorder. Selv tar jeg meg i å bli dratt mot dette åpne kystlandskapet hver gang vi passerer og ender alltid opp med å gjøre et stopp på samme sted.

 

FOTO: Ingleson

 

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

 

FOTO: Ingleson

 

Reklame | Kitchentime

FOTO: Ingleson

 

I august 2021 tok jeg tak i egen helse og startet på min egen “kostholdsreise”. Jeg er ikke av de som er påfallende opptatt av utseende utover det å kle meg i tøy som sitter pent og som jeg føler meg vel i. Jeg har alltid hatt det mange kaller ”former” og levd godt med det. Overvekt har imidlertid plaget meg mer og mer i forhold til fysisk mobilitet og en ellers krevende helsesituasjon.

Jeg var ikke ute etter å slanke meg, men jeg trengte ”et spark bak” for å bli mer mobil og få til en varig kostholdsendring. Jeg valgte derfor et lavterskeltilbud til oss som ønsker en slik livsstilsendring – Kostholdskurs hos kommunens Frisklivssentral. Dette ble en spennede reise det går an å lese mer om for de av dere som skulle være interresert!

 

“EN KOSTHOLDSREISE”

FOTO: Ingleson

 

Som resultat av denne reisen har jeg faktisk lagt om kostholdet fullstendig så jeg spiser mer og mere grønnsaker og mindre og mindre kjøtt. Selv trodde jeg ikke det var mulig fordi jeg i alle år har vært ekstremt glad i lammekoteletter og entrecóte! Helsa var imidlertid viktigere, så sakte men sikkert er det blitt mindre kjøtt, mere fisk og masse grønnsaker på menyen her i huset.

Matkassen “Hello Fresh” har vært en god hjelp på veien! Det er ikke alltid lett å både endre vaner og være kreativ i valg av nye matretter så jeg har en periode unnet meg å få spennende oppskrifter med tilhørende råvarer levert på døren! På den måten har jeg “sluppet” å brukt tiden på å finne frem nye retter enn det jeg tidligere har vært vant til å lage. Jeg synes de har hatt enkle men spennende oppskrifter og gode råvarer med masse variasjon.

SOEHNLE

 

Jeg har valgt å få levert tre måltider i uken. På den måten har kostnadene falt innenfor et budsjett vi kan leve med samtidig som jeg har tilegnet med masse kunnskap og erfaring med nye retter. Jeg har konsekvent valgt retter med fisk og mye grønnsaker fremfor kjøttretter. Dette har ført til at jeg i langt mindre grad spiser kjøtt enn tidligere. I tillegg sparer jeg på alle oppskriftene slik at de kan gi inspirasjon til et variert kosthold også på sikt.

 

FOTO: Ingleson

 

En grønnsak jeg har blitt kjent med i det siste er Pak Choy. Dette er en kålvekst som danner en bladrosett av 8 – 10 grønne blader, med en lang hvit stilk og hvite bladnerver. Den har flere navn, og kalles også for Paksoi, Bok choy og Tai tsai. Utseendet minner om kinakål og mangold, men den er lengre og løsere enn kinakål, og skiller seg fra kinakålen ved at bladene er helt jevne og runde i ytterkant. Pak choy har en søt og mild smak, og brukes både som salat og kokt/stekt grønnsak. Senest i dag serverte jeg en ren vegetarrett i heimen; Stekt sesamris med grønnsaker, sriracha majones og speilegg. En smakfull rett jeg gjerne spiser igjen!

 

Fremgangsmåte:

Gulrøtter,  pak choy, grønne bønner og vårløk – frest lett i panne med litt soyasaus over

Ris – kokt med litt buljon

Serveres med lett ristede sesamfrø, sriracha majones og speilegg!

 

FOTO: Ingleson

 

 

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

 

FOTO: Ingleson

 

 

 

Reklame | Dior

FOTO: Ingleson

 

Her på Vestlandet har det vært mye deilig vær siden vi kom flyttende i påsken. Mai har imidlertid vært litt kald og ønske om litt varmere dager har stadig vokst. Denne helgen snudde det og solen strålte fra skyfri himmel! Det er definitivt deilig å kunne ta frem shortsen og smøre seg med solkrem når en tar turen ut i frisk luft!

FOTO: Ingleson

 

Glade tok vi frem syklene for å dra på “oppdagelsestur” i vårt nye nabolag. Ekstra deilig er det med el-sykler her hvor landskapet er kupert, med få “flate” områder. Når en bor helt nede ved sjøen her går det for det meste oppover på alle kanter! Jeg må nok innrømme at det er en overgang i forhold til det flate landskapet vi var vant til på Larkollen, men vi har bestemt oss for å omfavne det kuperte terrenget med nysgjerrighet og glede!

FOTO: B. Ystebo fra Flickr

 

Vi hadde bestemt oss for å bare utforske nabolaget og om mulig finne en liten badeplass til kommende sommerdager på vårt nye bosted. Vi fulgte “stien” forbi båtlaget i Nordrehavnen og der dukket denne perlen av en badeplass opp! Midt i blinken for undertegnede. Stedet hadde en spennende historie.

 

DIOR

 

Jeg er ikke av de som liker overfylte strender så jeg leter etter svaberg det går an å hoppe ut fra. Med årene har også behovet for en god badetrapp blitt nødvendig! Det var derfor en stor glede da vi oppdaget denne vakre perlen av et badested i sykkelavstand fra heimen!

FOTO: Ingleson

 

Friluftsbad ble bygd av trikotasjefabrikken i 1959. Planene var å bygge dette anlegget i Storåkerviken, men da disse planene strandet, ble det bygget et mindre anlegg på Rotholsneset som omfatter svømmebasseng for barn og et stupebrett. Det ble sprengt ut en gangvei i fjellet fra tunnelen og ut på nesset. Badet ble svært populært og på fine solskinnsdager er det et yrende badeliv der. Med to flotte utebenker er det lagt godt til rette for å ta med seg en delikat piknikkurv på deilige sommerdager. Vi ser virkelig frem til late julidager med forfriskende bad og kaffekos rett i nærheten!

FOTO: Ingleson

 

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

FOTO: Ingleson
FOTO: Ingleson

 

Toska er en vakker liten øy vest for Radøy. Veien til Toska sto ferdig så sent som i 1989, og øyen er et populært turmål for mange. Det er fremdeles noen som driver jordbruk på Toska, men de fleste jobber i andre bransjer og mange pendler til andre kommuner.

FOTO: Ingleson

 

Bergen og omland friluftsråd har to friluftsområder her, et på Toska og et på Uttoska. Toska er et romslig friluftsområde på 185 dekar med flott landskap av kystlynghei som er egnet for fotturer, bading og fisking.

FOTO: Ingleson

 

Kystlyngheiene kjennetegnes ved at de er treløse heisamfunn langs kysten, som oftest med røsslyng som dominerende planteart. Naturtypen finnes gjerne i områder der det også er myr og gressmark. Lyngheiene er en kulturbetinget naturtype og er et resultat av aktiv drift med brenning, villsau på beite og stedvis slått gjennom fleire tusen år.

FOTO: Ingleson

 

Kystlyngheier finnes i et breit belte langs kysten fra Sørlandet til Lofoten. Det er bare i dette beltet at vintrene er milde nok til at husdyra kan gå ute året rundt.

FOTO: Ingleson

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

 

FOTO: Ingleson

Reklame | Indiska

FOTO: Ingleson

 

Vestlandet er kanskje på sitt vakreste om våren. Naturen våkner til liv etter vinteren, med snøsmelting som fører til rennende bekker og buldrende fossefall, fuglekvitter og blomstrende frukttrær. Været i mars, april og mai er kanskje på sitt mest uforutsigbare – og spennende! Du kan oppleve alle årstidene på én og samme dag, med sol, regn, snø eller til og med en haglskur som knatrer på hustakene.

 

 

På våren vil du oppleve allslags vær – og mye av det! Temperaturen svinger mellom milde vårdager til regn eller til og med snø. Bortgjemte bygder langs fjorden har gjerne mildere vær om våren, og alle gleder seg når bjørketrærne får lysegrønne skudd, et sikkert vårtegn.

Om våren slår frukttrærne ut i full blomst som et vakkert, hvitt slør. På toppen av fjellene ligger snøfonnene tunge under vårsolen, som kryper stadig høyere opp på himmelen. En kjøretur i dette landskapet er en sjelden vakker opplevelse, kanskje særlig nå om våren, når kontrastene er som størst.

 

Indiska

DETTE ER MIN BLOGG DER JEG I LEDIGE STUNDER DELER MINE TANKER OM LIVET, DØDEN OG KJÆRLIGHETEN!

Du er velkommen til å følge min FB gruppe; 

https://www.facebook.com/groups/334892231659146 

Bloglovin;

https://www.bloglovin.com/blogs/midtveis-i-livet-21129857

Instagram;

https://www.instagram.com

YouTube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCloR8jypvqGULW5aNO-rwaw

 

FOTO: Ingleson